فیکسچر ایمپلنت چیست؟ آن قسمت از ایمپلنت که توسط جراح داخل فک قرار داده می شود را به طور کلی فیکسچر ایمپلنت می­نامند. فیکسچر ایمپلنت قطعه ای استوانه ای یا مخروطی است که اغلب از جنس تیتانیوم و گاها از سرامیک ساخته می شود. این قطعه مهم برای گیر بهتر در داخل استخوان دارای شیارهایی می­باشد. این شیارها در زمان جراحی و چند هفته اول بعد از قرار دادنشان در فک، ثبات اولیه ایمپلنت را تامین می کنند.همچنین اگر به دنبال بهترین متخصص ایمپلنت دندان هستید با مجموعه دندان 24 همراه باشید.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان،  پیشرفته ترین روش جایگزینی دندان های از دست رفته است که با استفاده از یک پیچ و مهره فلزی درون استخوان فک قرار می گیرد. ایمپلنت دندان به عنوان یک پایه برای نصب دندان مصنوعی عمل می کند.

عمل ایمپلنت دندان معمولاً با استفاده از بیهوشی موضعی انجام می شود و بنابراین بیشتر بی درد است. با این حال، بعد از عمل ممکن است درد و تورم در محل عمل ایجاد شود که با مصرف داروهای مسکن و آرامش بخش معمولاً بهبود می یابد.

ایمپلنت دندان معمولاً برای مدت طولانی ماندگار است و می تواند تا چندین دهه به خوبی کار کند. با این حال، مراقبت های مناسب و به موقع از دندان های مصنوعی و استخوان های فک بسیار مهم است تا از طول عمر آنها حفاظت شود.

ایمپلنت دندان چیست؟

کاربرد فیکسچر در ایمپلنت

فیکسچر قطعه بسیار مهمی در فرآیند ایمپلنت دندان به شمار می آید. می توان گفت نقش ریشه را برای پروتز ایفا می کند. در حقیقت، این قطعه در ساختار فک وارد شده و سایر قطعات را به خود متصل می نماید. دندانپزشک متخصص یا جراح دهان و دندان در مرحله اول و پس از اینکه ناحیه مورد نظر را با بی حسی موضعی، بی حس نمود، سوراخ کوچکی در استخوان فک بیمار ایجاد نموده و فیکسچر را مطابق با اندازه، طول و ضخامت مورد نظر در آن قرار خواهد داد.

فیکسچر چگونه انتخاب می شود؟

نوع فیکسچر بر اساس ضخامت، اندازه و سایر ویژگی های فیزیکی پس از اقدامات اولیه نظیر گرفتن عکس رادیوگرافی انتخاب می شود. مهمترین پارامترهایی که در تعیین نوع آن نقش دارند شکل و ساختار استخوان فک است. به همین دلیل انتخاب آن به دقت بالایی نیاز دارد. طراحی آن نیز از نظر شکل ظاهری و ابعاد توسط متخصص ایمپلنت انتخاب می‌گردد.

سپس توسط دندانپزشک متخصص مورد استفاده قرار خواهد گرفت. لازم به ذکر است که پوشش های مختلف سطح فیکسچر کاملا متفاوت هستند. مطابق با نظر بیمار و البته بودجه ای که در نظر گرفته است انتخاب خواهند شد.

فیکسچر ایمپلنت چه ویژگی هایی دارد؟

این پیچ سازگار با بدن در اندازه های مختلفی از نظر قطر، ارتفاع و شکل تولید می شود. می‌توان گفت از ویژگی های زیر برخوردار است:

– پوشش فیکسچر: این پوشش یکی از روش های موثر در افزایش بازسازی استخوان است که سطح فیکسچر را با مواد مخصوصی پوشش می دهد.

– بافت سطح فیکسچر: بافت سطح این قطعه باعث منظم نگه داشته شدن میزان ارتباط سطحی میان ایمپلنت و استخوان می باشد. به طور کلی، سطح فلزی فیکسچر یا کاملا صاف است و یا اینکه روی آن یک بافت غلافی وجود دارد تا سطح میکروسکوپیکی را به صورتی منظم حفظ کند.

معرفی انواع فیکسچر ایمپلنت

فیکسچرها را می‌توان در مدل ‌ها مختلفی یافت. بهتر است بدانید که فیکسچرها دارای کیفیت و اندازه‌های متفاوتی می‌باشند که انتخاب فیکسچر با کیفیت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به طور کلی برای کاشت ایمپلنت می‌توان از سه روش استفاده کرد که در ادامه این روش ها را نام برده و آن‌ها را شرح داده­ایم.

کاشت ایمپلنت با فیکسچر Endosteal

یکی از مدل‌های فیکسچر که استفاده از آن بسیار شایع است فیکسچر Endosteal می‌باشد، برای نگهداری از ایمپلنت بر روی لثه ابتدا پیچی را در فک قرار می‌دهند تا با استفاده از آن دندان کاذب بتواند بر روی لثه افراد قرار بگیرد. برای استفاده از این روش باید فیکسچر به خوبی در فک فرد جوش بخورد و پس از آن دندان‌های جایگزین بر روی آن قرار بگیرند.

 

معرفی فیکسچر ایمپلنت Subperiosteal

Subperiosteal نیز یکی از روش های مرسوم و شایع ایمپلنت دندان است، گاهی اوقات ممکن است مراجعه کنندگان به دلایل متعددی دچار مشکلات لثه بشوند و قرار دادن فیکسچر در فک آن‌ها امکان پذیر نباشد که در این صورت با پیوند استخوان در فک می‌توان به راحتی به ایمپلنت کردن دندان‌ها پرداخت.

این ایمپلنت بین بافت زنده استخوان و سطح ایمپلنت جوش می‌خورد که پی از آن می‌توان ایمپلنت را بر روی لثه فرد ثابت نگه داشت، توجه داشته باشید که با قرار دادن قاب فلزی در زیر لثه می‌توان از این روش ایمپلنت استفاده کرد و تنها از آن برای افرادی که دارای استخوان فک محکمی نیستند استفاده می‌شود.

ایمپلنت دندان Zygomatic

باید توجه داشته باشید که یکی از انواع ایمپلنت ها ایمپلنت Zygomatic است که از آن در مواقع بسیار کمی استفاده می‌شود، هنگامی که فک توانایی پیوند استخوان را نداشته باشد و نتوان فیکسچر را در استخوان فک قرار داد با کاشت این وسیله در استخوان گونه فرد می‌پردازند.

 

چگونگی کاشت و استفاده از فیکسچر

شاید برای شما این سوال به وجود بیاید که نحوه کاشت فیکسچر ایمپلنت چگونه است و آیا انجام این کار دارای درد زیادی می‌باشد یا خیر؟ باید توجه داشته باشید که برای انجام این کار باید فرایند جراحی کاشت دندان صورت بگیرد که در مرحله اول با استفاده از بی حسی موضعی بیمار متوجه هیچ گونه دردی نمی‌شود.

متخصص ایمپلنت سوراخی را در استخوان فک ایجاد میکند. سپس فیکسچر هم اندازه و مناسب را درون حفره قرار می‌دهد. برای کاشت ایمپلنت باید فیکسچر به مدت دو هفته درون بافت استخوان فک قرار بگیرد تا به خوبی جوش بخورد. پس از آن ایمپلنت بر روی آن نصب می‌شود.

چگونگی کاشت و استفاده از فیکسچر

مراقبت های پس از کاشت فیکسچر

پس از اینکه دندانپزشک متخصص فیکسچر را جایگذاری نمود، فرد باید به منظور جلوگیری از مشکلات احتمالی،  مراقبت هایی را لحاظ نماید:

– مسواک زدن بخیه ها: پس از جراحی، فرد باید دندان ها و اطراف بخیه ها را به صورت ملایم مسواک بزند و محلول آب گرم و نمک را غرغره نماید.

– مصرف آنتی بیوتیک: احتمال عفونت لثه پس از قرار دادن فیکسچر و بخیه زدن لثه وجود دارد و برای جلوگیری از آن باید فرد مطابق با دستورالعمل دندانپزشک از آنتی بیوتیک ها استفاده نماید.

_دوری کردن از فعالیت های سنگین: در صورتی که فرد فعالیت های سنگین انجام دهد، فشار زیادی وارد شده و بخیه ها در لثه باز خواهند شد و در پی آن خونریزی وجود خواهد داشت. از این رو، تا چند روز بهتر است که از فعالیت های سنگین خودداری شود. خوب است که بیمار به اندازه کافی و برای تسریع در بهبودی استراحت کند.

 

سخن پایانی

عمل ایمپلنت دندان معمولاً ایمن است، با این حال، ممکن است برخی عوارض جانبی مانند عفونت، خونریزی، تورم و درد در محل عمل ایجاد شود. همچنین، در برخی موارد، استخوان فک ممکن است نتواند ایمپلنت را پذیرفته و رد کند.برخی افراد به دلایل مختلف مانند بیماری های قلبی، دیابت، عفونت های مزمن و یا عدم وجود استخوان فک کافی، نمی توانند ایمپلنت دندان داشته باشند. بهتر است با پزشک خود درباره امکان ایمپلنت دندان صحبت کنید.

۱۴۰۲/۱۱/۱۸