لق شدن ایمپلنت دندان عارضه چندان شایعی نیست، با این حال هیچ گاه نمی‌توان ادعا کرد که احتمال بروز آن صفر است. ایمپلنت دندان نیز مانند هر درمان دیگری، ممکن است به خوبی پیش نرود و با مشکل روبرو شود. یکی از این مشکلات، جدا شدن ایمپلنت از استخوان فک یا لثه است که گاهی با اصطلاح عامیانه " لق شدن ایمپلنت " از آن یاد می‌شود.

ایمپلنت دندان از سه بخش اصلی تشکیل می‌شود: فیکسچر که نقش ریشه دندان را بازی می‌کند، روکش یا همان تاج دندان و قطعه‌ای به نام اباتمنت که واسط میان فیکسچر و روکش است. لق شدن ایمپلنت، ممکن است در هر یک از این بخش‌ها اتفاق بیفتند و عملکرد این پروتز را کاهش دهد. گاهی این مشکل در دوره نقاهت کاشت ایمپلنت رخ می‌دهد . اما در برخی موارد نیز ممکن است ابتدا ایمپلنت به خوبی با استخوان جوش بخورد و عملکرد مورد انتظار را داشته باشد. اما پس از مدتی استحکام خود را از دست داده و شل می‌شود. اگر دندان طبیعی لق شود، کارایی خود را از دست می‌دهد و باعث ایجاد ناراحتی برای فرد می‌شود. می‌توان گفت که لق شدن ایمپلنت نیز احساس و شرایط مشابهی را برای فرد ایجاد می‌کند و نیاز به پیگیری و درمان دارد.همچنین اگر به دنبال بهترین متخصص ایمپلنت هستید با دندان 24 همراه باشید.

 

برخی بیماری‌ها باعث لق شدن ایمپلنت دندان می‌شوند.

چرا ایمپلنت دندان لق می‌شود؟

دلایل مختلفی باعث لق شدن ایمپلنت دندان می‌شوند که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

عدم رعایت اصول مراقبتی

پس از کاشت ایمپلنت دندان، رعایت بهداشت دهان بسیار حائز اهمیت است. در غیر این صورت احتمال بروز عفونت در ناحیه ایمپلنت افزایش می‌یا‌بد. عفونت، یکی از عوامل اصلی در لق شدن ایمپلنت است. وارد کردن فشار بیش از حد به ایمپلنت نیز می‌تواند باعث شل شدن آن شود. این امر حتی ممکن است باعث شکسته شدن ایمپلنت شود. عامل دیگری که می‌تواند موجب بروز این مشکل شود، عادات غذایی نامناسب است. افراط در مصرف مواد غذایی ناسالم، می‌تواند سلامت لثه را به خطر اندازد و موجب از بین رفتن پیوند ایمپلنت با فک شود. استعمال دخانیات و الکل نیز با اختلال در خونرسانی به لثه، زمینه ساز لق شدن ایمپلنت می‌شوند.

بیماری‌ها

بیماری‌ها، کارکرد بخش‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهند. ساختار فک نیز از این تاثیرات در امان نیست. اگر سلامت لثه یا استخوان فک تهدید شود، ایمپلنت نیز دیگر بستر مناسبی برای استقرار نخواهد داشت و در نتیجه شل می‌شود. یکی از این بیماری‌ها پوکی استخوان است. وقتی تراکم استخوان فک کاهش می‌یابد، بخش فیکسچر از استخوان فک جدا می‌شود. سایر بیماری‌هایی که ممکن است باعث شل شدن ایمپلنت دندان شوند عبارتند از: دیابت و فشارخون کنترل نشده، عفونت لثه، سرطان، بیماری‌های سیستم ایمنی، بیماری‌های قلبی و عروقی و ...

بروز خطا هنگام تعبیه ایمپلنت دندان

گاهی اشتباهات پزشکی هستند که باعث می‌شوند تا ایمپلنت دندان به خوبی با استخوان فک یکپارچه نشود و در نتیجه استحکام پیدا نکند. اگر جراح تسلط و تجربه کافی در زمینه کاشت ایمپلنت نداشته باشد، ممکن است فیکسچر در عمق صحیحی تعبیه نشود. همچنین ممکن است ایمپلنت انتخاب شده از جنس و نوع مناسبی نباشد و به خوبی با فک سازگار نشود. برای انتخاب جراح مناسب می‌توانید از سایت دندان 24 کمک بگیرید. این سایت مرجع معتبری است که اطلاعات مربوط به برترین جراحان و دندانپزشکان سراسر کشور را در دسترس عموم قرار می‌دهد.

علائم لق شدن ایمپلنت دندان چیست؟

طبیعیست که وقتی ایمپلنت دندان لق می‌شود، کارکرد پیشین خود را نخواهد داشت. در نتیجه تغییراتی در ظاهر و عملکرد آن پیش می‌آید که برخی از آن‌ها در ادامه بیان می‌شوند.

ایمپلنت در جای خود تکان می‌خورد. با لمس ایمپلنت توسط زبان، می‌توان این حرکت را متوجه شد. در برخی موارد حتی ممکن است ایمپلنت به طور کامل از داخل فک خارج شود.

جویدن مواد غذایی با ایمپلنت دندان، راحت نخواهد بود و احساس ناخوشایندی در فرد ایجاد می‌کند.

ناحیه اطراف ایمپلنت ملتهب و دردناک می‌شود.

علائم عفونت در لثه مشاهده می‌شود. این علائم عبارتند از: ورم و تغییر رنگ لثه، عقب رفتن بافت لثه، ترشحات سفید یا زرد رنگ روی لثه و خونریزی لثه.

با لمس ایمپلنت یا ضربه زدن به آن، درد شدیدی در ناحیه فک احساس می‌شود.

آیا لق شدن ایمپلنت قابل درمان است؟

پیش از اقدام به رفع لق شدن ایمپلنت، باید به دو نکته توجه کرد. اول اینکه کدام قسمت از ایمپلنت شل شده است و دوم اینکه دلیل به وجود آمدن این مشکل چیست. اگر بخش تاج دندان و یا اباتمنت شل شده باشد، تقریبا می‌توان گفت که به راحتی رفع می‌شود. ممکن است پزشک به سادگی آن‌ها را در جای خود سفت کند. گاهی هم نیاز است که این بخش‌ها به طور کلی تعویض شوند.

اما در صورتی که مشکل مربوط به بخش فیکسچر باشد، درمان می‌تواند کمی پیچیده شود. اگر بیماری‌ها باعث بروز این مشکل شده باشند، باید ابتدا در جهت درمان یا کنترل عوارض آن‌ها اقدام کرد. به عنوان مثال شاید لق شدن فیکسچر ناشی از تحلیل استخوان فک باشد. در این صورت ابتدا باید با استفاده از روش های موجود، این بافت را تقویت نمود. پس از اینکه منشا مشکل کنترل شد، ممکن است که نیاز به کاشت دوباره فیکسچر باشد. در برخی موارد نیز کاشت مجدد ایمپلنت امکان‌پذیر نیست و پزشک روش دیگری را برای پر کردن جای خالی دندان پیشنهاد می‌دهد.

توصیه‌هایی برای پیشگیری از لق شدن ایمپلنت دندان

برای کاشت ایمپلنت دندان به جراح با تجربه و حاذق مراجعه کنید.

پیش از انجام ایمپلنت، درباره بیماری‌های خود و همچنین داروهایی که مصرف می‌کنید با پزشک صحبت کنید.

ایمپلنت نیز مانند دندان طبیعی، نیازمند محیط سالم و بهداشتی است. در نتیجه بهداشت دندان و دهان را به خوبی رعایت کنید. در صورت بروز هر مشکلی در لثه یا دندان‌های مجاور ایمپلنت، برای درمان اقدام کنید.

از ایمپلنت دندان خود برای شکستن و جویدن مواد غذایی سخت استفاده نکنید.

بهتر است مصرف سیگار و نوشیدنی‌های الکلی را ترک کنید.

در دوره نقاهت کاشت ایمپلنت دندان، دستورالعمل‌های جراح خود را به خوبی رعایت کنید. پیروی دقیق از این دستورات، تاثیر بسزایی در نتیجه عمل خواهند داشت.

عاداتی مثل دندان قروچه، می‌توانند باعث ایجاد فشار زیادی به ایمپلنت دندان شده و آن را لق کنند. اگر دچار چنین عاداتی هستید، پیش از انجام ایمپلنت نسبت به رفع آن‌ها اقدام نمایید.

 

۱۴۰۳/۰۴/۲۷